HTML

kirk kapitány

Friss topikok

Linkblog

I love you, újratervezés

2009.01.26. 09:13 kirk kapitány

Christopher Lambert az I love you című filmben beleszeretett egy kulcstartóba, mert az készségesen, minden bonyodalom nélkül mondogatta neki, hogy I love you, csak füttyenteni kellett. Aki több ezer kilométert utazik úgy, hogy egy női hagra kell hagyatkoznia, rábiznia az életét, annak sem lesz érdektelen, ha a meleg tónusban felhangzik az "újratervezés" szó.

A Bamakón gépi navigálás nélkül már lehetetlen boldogulni. A versenyfeladatokat csak a koordináták belövésével lehet megoldani. A sivatagban, amúgy sem sokat használna egy térkép. A GPS-ek egy része hangosan is közli, merre kell fordulni, meddig kell még egyenesen menni.

A kocsikban vannak kis kijelezős, gyerekvideószerű gépek, vannak többszázezret érő profi cuccok, sőt van olyan csapat, amelyik katonai navigációt használ afrikában az eligazodáshoz.

Az a tanulság, hogy mindenből kettő kell - a Hungaricum csapatban érett meg ez a szentencia, amikor 5000 kilométer után egyszercsak felmondta a GPS-ük a szolgálatot, és úgy tünt, hogy a versenyszereplésüknek ezzel lőttek. Szerencséjükre egy óra után a gép egymás után kezdte felismerni a műholdas jeleket, és megjavult. A tapasztalt csapatok viszont valóban nem bízták a véletlenre, kettő, vagy három GPS-szel indultak el otthonról.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gps bamako2009

A bejegyzés trackback címe:

https://forrodrot.blog.hu/api/trackback/id/tr82901826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása