HTML

kirk kapitány

Friss topikok

Linkblog

Hóvihar Afrikában

2009.01.21. 23:05 ge

Ma reggel a marokkói Erg Chebbi homokdűnék lábainál ébredtek a mezőny azon sikeres tagjai, akik beértek a célba. Három napos etapon sajnos többen pórul jártak. Tegnap este ítéletidő tombolt az Atlasz hegységben, a mezőny zuhogó hóesésben kelt át a hegyvonulaton. A későn jövők útját hótorlaszok állták és a marokkói hatóságok nem engedték őket át a hegyen. A 22-es csapat tagjai is az autójukban vészelték át első éjszakájukat Afrikában, a zuhogó hóban.



Éjjel a táborhelyen is nagyon hideg volt. A három fokos hidegben sokan nagyon fáztak és fogvacogva jelentek meg a reggeli eligazításon. Tegnap reggel a 130 verseny csapatból csak 70 jelent meg a célban. A többiek feladták vagy nem értek be. A Bamako szabályai szerint ők nem esnek ki, csak nem kapnak pontokat az összetett versenyben.

Ma 400 kilométeres speciál szakaszt kellett megtenni különböző szaharai földutakon. Volt benne homkdűnés, sziklás, kavicsos és rengeteg sáros szakasz is. Az esőzések nagyon feláztatták a talajt és megduzzassztották a folyókat.



Az esti 8 órás befutóra mindössze három csapat érkezett be időben. Elsőként a 102-es és a 103-as portugál csapatok gurultak be. Az etap teljesítéséért járó pontot így a többiek már nem tudják megszerezni.

A versenyben az első etap után vezető, de megsérült Ulrich házaspár nagyon gyengén teljesített. A maximális 152 pontból 112 szereztek meg. A csapatok értékelése még jelenleg is folyik.



A mai éjszakát Foum Zgid romantikus oázis városában töltik a csapatok egy pálmaliget szélén. A holnapi cél Assa városa.

Szólj hozzá!

Címkék: hír marokko bamako2009

A bejegyzés trackback címe:

https://forrodrot.blog.hu/api/trackback/id/tr63894587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása