HTML

kirk kapitány

Friss topikok

Linkblog

Megdézsmálták a Bamakóba tartó segélyszállítmányt

2009.01.27. 15:13 ge

Kétszer is meglopták az egyik Bamakó felé tartó magyar kamion szállítmányát, írja a Független Hírügynökség. A rendőrök a járművet a marokkói vámszabadterületen tartóztatták fel: először azt mondták, hogy túlsúlyos, aztán azt kifogásolták, hogy túlságosan értékes. A kétnapos veszteglés közben éjszakánként megdézsmálták az ötvenmilliós segélyszállítmány egy részét, míg végre továbbállhatott a jármű.

A magyar kamion két éjszakát töltött a vámterületen, néhány méterre a rendőrségtől. Első éjjel letépték a vám- és pénzügyőrség plombáját, és úgy dézsmálták meg a szállítmányt, egy nappal később pedig a ponyvát felvágva lopkodtak a szegényeknek szánt segélyből.

A rendõrök annak ellenére tartóztatták fel a jármûvet, hogy a magyar Külügyminisztérium és a budapesti marokkói nagykövet hivatalos papírjai is rendben voltak, csakúgy, mint minden más engedély is. Végül a Bamakóba tartó kamiont a magyar és marokkói politikusok közbenjárásával engedték útjára.

A kamion nem egyedül tart Bamakó felé. A csapat másik járműve rendesen folytathatta útját, a sofőr a mauritániai határnál várja be kollégáját, onnan újra együtt mennek tovább.

 

Szólj hozzá!

Címkék: hír bamako2009

A bejegyzés trackback címe:

https://forrodrot.blog.hu/api/trackback/id/tr55906273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása