HTML

kirk kapitány

Friss topikok

Linkblog

Budapest-Bamako 5. nap - Go Bamako az első helyen

2009.01.23. 09:34 ge

Ma reggel 8-kor 55 versenycsapat indult Foum Zgid-ből Assa-ba a Budapest-Bamako 5.napján. A 4. napi etap erősen megviselte a versenyzőket. Ezért a 130 versenycsapatnak kevesebb mint a fele vette át a mai munkalapokat. Sokan az éjszakát a Szaharában kellett hogy töltsék. A 43-as Alanatour legénysége hajnal 4-kor félúton a kősivatagban végképp elakadt: "Legnagyobb megdöbbenésünkre a dűnék között egy kiabáló alak rohant felénk a hajnali órákban. A helyi férfin autószerelő ruha és egy hímzett magyar címer volt" - nyilatkozta a csapat kapitánya. A zagora-i autószerelők minden évben lelkesen várják a Budapest-Bamako mezőnyét, mert ilyenkor van mindig munka bőven. Az egyikük egy hímzett magyar címert is beszerzett ruhájára. Az Alanatour csapat így megmenekült.



A mai etap egy pihentető szakasz volt a tegnapihoz képest. A Jebel Bani hegység egy eldugott falvában volt az első ellenőrző pont. Az 5 pontos kódot a falu polgármestere csak akkor adta ki a csapatoknak, ha azok apróságokkal ajándékozták meg a falu iskoláját. A 2. pont eléréséhez egy új extrém sportágban kellett bizonyítaniuk a versenyzőknek, a vezetés és a sziklamászás után jött az úszás, egy vízesés mögé kellett beúszni az értékes pontokért.

A nap végén az 1994-es Dakar egy gyorsasági szakaszának egy részén kellett teljesíteniük a versenyzőknek, ami bemelegítés volt a holnapi napra. A 4 órás befutón az 55 csapatból 16 ért időben célba.



Sokan ma érték utol a mezőnyt, akik még Európában akadtak el. A Budapest-Bamako szabályai szerint a versenyből nem lehet kiesni, csak pontot veszteni. Az egyik csapat Montpellier-nél akadt el, idáig szereltek, és ma csatlakoztak a versenyhez.

A 4. nap után a Go-go Bamako Team (Turjányi János, Zsom Lajos, Nagy József Attila) vezet 286 ponttal a versenyben. Nagy József Attila tapasztalt rally versenyző hírében áll, tavaly a Dresden-Breslau versenyen 4. helyet ért el.

Második helyen a 11. csapat, a homokdune.hu áll 281 ponttal. Tempfli Lászlónak nem ismeretlen a terep, hiszen egész októberben itt edzett csapatával. "Eltökélt szándékunk, hogy az idei Bamako-t megnyerjük" - mondta Tempfli.

A harmadik helyen a 31. csapat, a King Hill Team áll. Az idén indultak a Bamako-n először egy Nissan Navarra-val.

A nagy esélyesnek számító Ulrich házaspár visszaesett a 8. helyre. A továbbra is fájdalmakkal küszködő Danka Ulrichova nem adja fel, de láthatóan akadályozza a sérülése a versenyzésben.



A ma esti bivouac Assa-tól délre a Szahara egy eldugott szegletében fekszik. A csapatok szerelnek, pihennek, és a holnapi kemény napra készülődnek. A honap cél Smara. A csapatok átérnek az elaknásított nyugat-szaharai területre.

Szólj hozzá!

Címkék: hír bamako2009

A bejegyzés trackback címe:

https://forrodrot.blog.hu/api/trackback/id/tr59897152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása