HTML

kirk kapitány

Friss topikok

Linkblog

Gyarapszik a Budapest-Bamako utazó könyvtára

2009.01.19. 13:33 ge

Az egyetlen Bamakoban élő magyar kérése az volt a rally szervezőihez, hogy hozzanak néhány magyar könyvet. Nagy Péter a bamakoi Mali-Magyar baráti társasággal karöltve szeretné lerakni az első afrikai magyar könyvtár alapjait.

Az Év versei 2008, Az év novellái 2008 és Berta Zsolt "Jancsiszög" címû regényével indult a könyvtár szombat reggel Afrikába. A futam harmadik napjára már 15 kötetre bõvült a guruló könyvespolc.

Tegnap Montpellierben egy Franciaországban tanuló magyar egyetemista hozta le néhány használt könyvét. "Ma reggel pedig Barcelonában egy benzinkút parkolójában kaptuk meg a Mikor mondjuk nemet, és hogyan - avagy az út az önbecsüléshez című kötetet." mondta Villám Géza a futam fővédnöke. "Nem hiszem, hogy nagy lesz a tolongás ezért a kötetért. Itt az emberek leginkább a fizikai értelemben vett helyes utat keresik"- tette hozzá Szabó Eszter önkéntes könyvtáros.



A könyvtár referencia szekciójában a Szahara overland című kötet és a Lonely Planet kiadó Nyugat Afrika könyve is megtalálható a fontos helyi térképek mellett.

A könyvtár a futam indulói részére a rally minden táborhelyén és fontosabb ellenörző pontján igénybe vehető.

A könyv adományokat ma a spanyol A7-es autópálya benzinkútjainál és a kompkikötõkben várják a 4O9-es rajtszámú guruló könyvtárhoz. Holnap pedig kelet Marokkó nagyobb városaiban és üzemanyag töltõ állomásainál lehet jelentkezni könyvekkel.


 

Szólj hozzá!

Címkék: hír bamako2009

A bejegyzés trackback címe:

https://forrodrot.blog.hu/api/trackback/id/tr71888066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása