HTML

kirk kapitány

Friss topikok

Linkblog

A szmog miatt veszélyben a Budapest-Bamako rajtja

2009.01.12. 11:55 kirk kapitány

Ha a vasárnap életbe lépett szmogriadó még január 17-én szombaton is érvényben marad, akkor csak a páratlan rendszámú versenyzők haladhatnak át járó motorral a Budapest-Bamako rajtkapuján. Ma reggel a futam szervezői emailben értesítették a páros rendszámú versenyzőket, hogy tartsák tiszteletben a fővárosi szmogriadót. “Javasoljuk, hogy a minden páros rendszámú autó sofőrje találjon párra egy páratlan rendszámúban és vontató kötélen vagy tréleren huzassa ki a járművét a fővárosból.” - nyilatkozta a futam alapítója, Villám Géza.

A társadalmi felelősség vállalásáról híres, karitatív rally szervezői arra szólitottak fel minden indulót, hogy tartsák tiszteletben a fővárosi szmogriadót. A szabálykönyv módosításáról péntek reggel tájékoztatják a versenyzőket. A páros rendszámú járművek 10 büntető pontot kapnak a versenyben ha Budapesten járatják a motorjukat szombaton.
 
A versenyzők egy része nevetségesnek tartja az elképzelést, míg mások támogatják a szervezők szokatlan döntését. Robert Bell, a 121-es Green Knights (Zöld Lovagok) csapat londoni pilótája elmondta, hogy “csak azért, mert a Bamakon indulunk nem vagyunk semmivel különbbek. A futam rajtja nem lehet fontosabb, mint Budapest levegője és az itt élők egészsége”. A 121-es csapat páros rendszámmal indul a futamon. “Reméljük ez lesz a legnagyobb problémánk a rallyn. Ha kell kitoljuk az autót egész Székesfehérvárig” - nyilatkozat a környezet barát programjáról híres angol csapat kapitánya, aki csak nyilatkozata után tudta meg, hogy Székesfehérvár nem Budapest egyik elővárosa.
 
A föpolgármesteri hivatal üdvözölte a Budapest-Bamako kezdeményezését. “Örülönk, hogy a helyzet súlyosságát felismerik a szervezők. “ - mondta ma reggel Demszky Gábor, főpolgármester.
 
Villám Géza szintén a reggeli órákban konzultált Lázár Vilmos fogathajtó világbajnokkal, hogy a páros rendszámú autóját lovakkal húzzák ki a fővárosból. “Sajnos a nagyon hideg a lovak tündejének nem tesz jót. Ha marad a zord idő és a szmog, akkor egyetlen környezet barát megoldás van: vitorla” - mondta a 00-ás autó sofőrje.
 
A Budapest-Bamako, Nagy Afrikai Futam január 17-én szombat reggel 9-kor rajtol a budapesti Felvonulási térről. Hatszáz résztvevő, 221 autó, 31 motor és 3 kamion áll rajthoz. A résztvevők tizenöt nap alatt közel 10,000 kilométert tesznek meg míg megérkeznek a Mali fővárosba, Bamakoba.

11 komment

Címkék: bamako2009

A bejegyzés trackback címe:

https://forrodrot.blog.hu/api/trackback/id/tr65872563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W Joe 2009.01.12. 12:46:19

Ez érdekes lesz így.

Pista Bácsi 2009.01.12. 12:49:25

És ha valakinek nem szám, hanem betű az utolsó karakter a rendszámában, akkor mi van ?!?!

tuli1 2009.01.12. 12:57:29

Nyugaton külföldiekre nem vonatkoznak a rendszámos rendelkezések, nálunk nem tudom, hogy van. Gondolom, hogy itt sem.

FaBRiK 2009.01.12. 13:04:09

Ne @tuli1: Na ja, de az nem lenne fair, ha a magyarok moci nélkül a külföldiek meg mocival nyomnák Budapestet.

spyder 2009.01.12. 16:39:02

Azért a vontatás vagy a tréleren szállitás nem tűnik túl ésszerű megoldásnak ha a szennyezés csökkentése a cél, mert ekkor se lesz sokkal kevesebb benzin elégetve, mert a plusz teher szállitása plusz energiát igényel, nem? Az OK hogy igy is valamivel kevesebb mint ha két külön motor járna, de akkor már a lovas vagy az emberek által tolt megoldás okosabb megoldás és mókásabban is nézne ki :)

2009.01.12. 16:52:27

Hatalmas ötlet! :D
Komolyan mondom egy isten volt aki kitalálta a Budapest-Bamako-t! Esküszöm nektek istencsászárok az ilyen versenyek. Dakar, CannonBall Race, Bp-Bamako.
Eszméletlen jók, csak sok pénz kell indulni rajta.
Kár hogy nem közvetítik rendesen, abban az a lényeg, hogy a versenyt lásd, nem az amit az ERTÉEL Klubb művel közvetítés szinten!

Thyb 2009.01.12. 18:34:47

Sokkal egyszerűbb lenne, ha valahol Érd alatt parkoltatnák le a kocsikat, aztán tessen tömegközlekedéssel először eljutni a járművekig. BKV, MÁV, VOLÁN. Ez lenne az igazi tulélő túra. :D Lehet, hogy igénylene annyi találékonyságot, mint a sivatagi szakasz. :D

qnadam · http://qnadam.hu/blog/ 2009.01.13. 00:19:10

Pista bácsi: az utolsó számjegyről van szó. az utolsó betű nem számjegy.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.01.13. 18:06:24

de ezt ugye nem gondoljátok komolyan?
süti beállítások módosítása